Ο σχεδιασμός του συστήματος θέρμανσης έχει ως στόχο να καλύψει τις θερμικές απώλειες του κτηρίου προς το περιβάλλον εξασφαλίζοντας θερμική άνεση στους χρήστες του.
Πλάκες ξυλομάλλου, απλές ή με πυρήνα πολυστερίνης ή πετροβάμβακα για τους τοίχους, την πυλωτή και οποιοδήποτε σημείο όπου η μηχανική αντοχή έχει ιδιαίτερη σημασία.
Για αυτό, η επιλογή της θερμομόνωσης θα πρέπει να γίνεται πάντα σε συνεργασία με τους ειδικούς.
Οπότε, στην έρευνα αγοράς σας μην περιοριστείτε μόνο στο κόστος της προσφοράς, αλλά ζητήστε συστάσεις και ενημερωθείτε για προηγούμενες εγκαταστάσεις, προκειμένου να αποφύγετε αστοχίες και κακοτεχνίες.
Επίσης, η επιλογή του σωστού εργαλείου και η τεχνική εφαρμογής είναι κρίσιμες για την επίτευξη ομοιόμορφης και ανθεκτικής θερμοπρόσοψης.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η θερμοπρόσοψη δεν αφορά μόνο την εξωτερική επιφάνεια των κτιρίων, αλλά μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε εσωτερικούς χώρους.
Οι μελέτες και τα υλικά θερμομόνωσης έχουν εξελιχθεί από τότε, φθάνοντας στο σήμερα όπου υπάρχει υπερπληθώρα υλικών και τρόπων εφαρμογής τους. Τα πιο συνήθη υλικά που χρησιμοποιούνται για τις κατασκευές θερμομόνωσης είναι η εξηλασμένη πολυστερίνη, η διογκωμένη πολυστερίνη, ο υαλοβάμβακας και ο πετροβάμβακας.
Υπάρχουν αρκετά κριτήρια για το πώς επιλέγουμε ένα θερμομονωτικό υλικό και αυτά τα έχουμε αναλύσει σε άρθρα μας.
Το «φαινόμενο Μιχαήλ Άγγελος» website και ο ρόλος του στις σχέσεις
Καθαρίζουμε και εξομαλύνουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια που θέλουμε να μονώσουμε αφαιρώντας οποιοδήποτε παλαιό κονίαμα βρίσκεται πάνω σε αυτή.
Η τρίτη είναι η ελευθερία από την φτώχεια. Η τέταρτη είναι η ελευθερία από τον φόβο.
Ταυτόχρονα η θερμομόνωση συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των καυσαερίων ως αποτέλεσμα του περιορισμού της χρήσης καυσίμων για την θέρμανση των κτηρίων.
Ένα ακόμη πλεονέκτημα της εσωτερικής θερμομόνωσης είναι πως η εργασία της επένδυσης δεν σταματά εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών, όπως θα συνέβαινε εξωτερικά αλλά μπορεί να πραγματοποιηεθεί οποτεδήποτε.
Όσο και να ζεσταίνουμε το χώρο, η ζέστη διαφεύγει από τη μη θερμομονωμένη ταράτσα μας.
Comments on “Everything about θερμομονωση”